AFP
NOS NieuwsAangepast

'Bestand gaat door, evacuaties Aleppo op korte termijn'

Een leider van de rebellen in Aleppo heeft gezegd dat het bestand met de Syrische regering alsnog ingaat en dat rebellen en burgers volgens plan op korte termijn kunnen worden geëvacueerd. Eerder gingen de evacuaties niet door en werd er ook weer gevochten.

Bronnen bij het Syrische leger bevestigen dat het bestandsakkoord alsnog wordt uitgevoerd. Volgens een rebellenleider is er een extra akkoord bereikt, waarin de rebellen beloven dat twee door hen belegerde dorpen in de provincie Idlib worden geëvacueerd. In ruil krijgen de rebellen en anderen die dat willen een vrijgeleide uit Oost-Aleppo.

Dinsdag bereikten rebellengroepen en de Syrische regering een akkoord over een staakt-het-vuren, waarmee de opstandelingen de strijd in feite opgaven. Zij zouden met bussen naar de provincie Idlib worden gebracht. Eerder werd de evacuatie opgeschort en braken er opnieuw vuurgevechten uit in wijken die tot voor kort in handen waren van de rebellen. Diverse partijen beschuldigen elkaar van schendingen van het staakt-het-vuren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl