ANP
NOS Nieuws

'WhatsApp test intrekken van berichten'

Berichtendienst WhatsApp test een functie waarmee het mogelijk is om berichten in te trekken. Dat blijkt uit screenshots die online zijn gezet door het Twitter-account @WABetaInfo.

Op die screenshots is te zien dat er na het indrukken van een bepaald bericht een pop-up verschijnt met meer opties. Daarbij staat helemaal links de mogelijkheid om het bericht in te trekken. Volgens @WABetaInfo werkt de functie in groepsgesprekken en in individuele chats.

Naast deze aanwijzingen wordt op de vertaalsite van WhatsApp gevraagd om zinnen als 'Afzender heeft het bericht ingetrokken' te controleren op spelling. Dat wijst erop dat de ontvanger een melding krijgt dat er een bericht is ingetrokken en je dus niet stilletjes iets kunt verwijderen.

Alleen iOS

Vooralsnog is de mogelijkheid alleen in de testversie van iOS opgedoken. Daardoor is het onduidelijk hoe ver de ontwikkeling van de functie is en wanneer die voor iedereen beschikbaar komt. De chatdienst staat erom bekend vooraf functies te testen; de onlangs gelanceerde videobel-optie legde ook die weg af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl