NOS NieuwsAangepast

Wilders wil 'schoon schip maken' als premier

Geert Wilders zegt hardop dat hij premier wil worden van het volgende kabinet. In een gesprek met De Telegraaf laat hij optekenen dat hij "schoon schip wil maken in Nederland na de verkiezingen. Als premier".

De PVV-leider heeft massaal steunbetuigingen gekregen naar aanleiding van het vonnis over zijn "minder-Marokkanen"-uitspraken, zegt hij. De rechtbank achtte hem gisteren schuldig aan groepsbelediging en discriminatie, zonder een straf toe te kennen.

"De steun uit het land is ongekend en overweldigend, dit heb ik nog nooit meegemaakt. Mensen hebben er massaal genoeg van. Van het vonnis, van Rutte en van valse racismebeschuldigingen als je over Marokkanen spreekt. Mensen willen weer baas worden over hun eigen land."

"Ik ga voor al die mensen knokken en, als het even kan, schoon schip maken in Nederland na de verkiezingen. Als premier." Wat hij bedoelt met "schoon schip maken" wordt overigens niet toegelicht.

In de meest recente Peilingwijzer die de NOS publiceerde, is de PVV de grootste partij met 27 tot 31 zetels, gevolgd door de VVD met 24 tot 28 zetels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl