NOS NieuwsAangepast

Tevreden reiziger op nieuwe Utrecht CS wil 'alleen nog wat planten'

Utrecht CS klaar voor officiële opening

"Gisteren zag ik wat beelden vanuit de lucht, maar zo van binnenuit zie je het golvende geheel nog veel beter", zegt een man met een kop koffie op Utrecht CS. De nieuwe stationshal is af en vanmiddag wordt deze officieel geopend na een verbouwing van ruim vijf jaar.

"Het is fraai en doorgankelijk", zegt de man. "Er moet alleen nog wel wat versiering bij voor de gezelligheid. Wat planten of zo. Er is in elk geval genoeg ruimte om wat neer te zetten."

De opening gaat vandaag gepaard met allerlei activiteiten. Er speelt een orkest en de stationshal is vandaag zelfs een trouwlocatie.

De meeste reizigers reageren positief op het uiterlijk van de nieuwe stationshal. "Het is modern opgezet, het is heel stijlvol geworden", zegt Yari, een student aan de Hogeschool Utrecht. Hij komt bijna dagelijks op het station en heeft het langzaam zien veranderen.

"Wat ik mooi vind, is de trap in het midden naar boven. Daar zitten een aantal horecatentjes en je kunt er over de hal uitkijken. Het geeft veel sfeer om daar te zitten en mensen te kijken die door de hal lopen."

Het is aan de binnenkant mooier geworden dan aan de buitenkant, vindt Yari. "Toch jammer dat het geen iconisch gebouw is geworden. Wat dat betreft hadden ze er meer mee kunnen doen, zoals wel bij de stations in Rotterdam en Arnhem is gebeurd."

Een jongen die op een bankje zit te wachten op zijn trein is dik tevreden met de nieuwe look van de stationshal. "Het is mooi, het is ruim en er zijn veel nieuwe winkels. Maar het belangrijkste is dat ik snel bij de trein kan komen en af en toe een kop koffie kan halen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl