NOS NieuwsAangepast

Kort voor de rampvlucht: we komen terug met een goed resultaat

De bemanning en passagiers waren opgetogen voor de vlucht

Spelers leggen een kaartje, maken grapjes met de bemanning of luisteren muziek. Niet ongebruikelijk voor een voetbalteam vlak voor vertrek naar een belangrijke wedstrijd. Maar deze beelden zijn wrang: ze tonen de spelers en staf van de Braziliaanse club Chapecoense die enkele uren later vrijwel allemaal omkomen op een berghelling bij Medellín. Hun vliegtuig had vlak voor de Colombiaanse eindbestemming geen brandstof meer.

Kort voor vertrek maakte een Boliviaanse tv-zender een reportage aan boord van het ramptoestel. "We staan te springen om uitmuntende service te verlenen", zegt co-piloot Sissy Arias. Een collega van haar: "Dit is de tweede keer dat ze met ons vliegen. De vorige was naar de kwartfinale in Barranquilla, in Colombia. Ik denk dat we ook nu terugkomen met een goed resultaat".

"Dit is een heel belangrijke finale voor ons en met luchtvaartmaatschappij Lamia zitten we goed", zegt Chapecoense-speler Kemper. Ook de directeur voetbal van Chapecoense wordt geïnterviewd. Hij is vol lof over de maatschappij. "We hebben eerder met ze gevlogen en ze deden goed hun best", zegt Mauro Luiz Stumpf. "Mensen zeggen dat ze ons geluk brengen, net als de vorige keer toen we wonnen en dat we dat nu weer zullen doen."

Bij het stadion: wat een opluchting dat ik niet kon gaan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl