Bij de herdenking was iedereen in het wit gekleed
NOS NieuwsAangepast

Eerbetoon voor omgekomen voetballers in stadions finalisten

In de stadions van de voetbalclubs Atlético Nacional uit Colombia en het Braziliaanse Chapecoense zijn gisteravond de slachtoffers van de vliegramp bij Medellin in Colombia herdacht. De twee clubs hadden die avond tegen elkaar moeten spelen in de finale van de Copa Sudamericana.

Tienduizenden mensen kwamen af op het simultane eerbetoon in de stadions van de twee clubs. Iedereen was in het wit gekleed. Op het veld van Chapecoense liepen de spelers die waren achtergebleven een rondje om het veld.

Bij de ramp kwamen 19 spelers van Chapecoense om het leven, drie spelers overleefden de crash. In totaal waren er 81 mensen aan boord, zes overleefden de ramp. In het stadion van Atlético Nacional werden de namen van de slachtoffers voorgelezen.

Dode Braziliaanse voetballers herdacht

De finale van de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse variant van de Europa League, wordt niet meer gespeeld. Atlético Nacional heeft de Zuid-Amerikaanse voetbalbond gevraagd om de beker aan Chapecoense te geven. De Braziliaanse club ziet liever dat beide clubs als winnaar worden uitgeroepen.

De oorzaak van de vliegtuigramp wordt nog onderzocht. Waarschijnlijk had het toestel geen brandstof meer, blijkt uit een geluidsopname van het gesprek van de piloot met de verkeerstoren in het Colombiaanse Medellin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl