De elftalfoto van Chapecoense voor de halve finale van de Copa Sudamericana AFP

Welke Chapecoense-spelers zaten in vliegtuig?

time icon Aangepast

In het vliegtuig dat is neergestort in Colombia zaten 22 spelers van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense. Zes passagiers hebben volgens Colombiaanse autoriteiten de crash overleefd, onder wie drie spelers van Chapecoense. 

Alan Ruschel behoort tot de overlevenden. Op foto's is te zien dat de 27-jarige Braziliaanse verdediger het ziekenhuis van La Ceja wordt binnengebracht. Ook reservedoelman Jakson Follmann en verdediger Neto overleefden de ramp. Eerste keeper Danilo Padilha overleed in het ziekenhuis. 

Alan Ruschel wordt het ziekenhuis van La Ceja in Colombia binnengebracht EPA

Chapecoense was bezig aan een droomseizoen. De club uit Chapecó, een stad met zo'n 200.000 inwoners in de staat Santa Catarina, keerde in 2014 voor het eerst sinds 1979 terug op het hoogste Braziliaanse niveau en bezet momenteel de negende plaats in de competitie. Afgelopen zondag speelde de club nog in São Paulo tegen Palmeiras, dat door een 1-0 zege kampioen werd. 

Daarnaast drong Chapecoense dit jaar in de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse variant van de Europa League, verrassend door tot de finale door onder meer de Argentijnse topclubs Independiente en San Lorenzo uit te schakelen. Woensdag zou het eerste finaleduel met Atlético Nacional worden gespeeld in Medellín.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Chapecoense was juist bezig aan zijn belangrijkste reis

Enkele selectieleden hebben een verleden in Europa. Zo wordt Matheus Biteco gehuurd van het Duitse Hoffenheim, was Cléber Santana actief voor Atlético Madrid en RCD Mallorca en hebben ook Filipe Machado (CSKA Sofia, Salernitana), Thiego (Khazar Lankaran) en Tiago (União Leiria) in Europa gespeeld. 

Opvallende afwezige in het vliegtuig is reservekeeper Marcelo Boeck, die niet werd geselecteerd voor de finale. De 32-jarige keeper heeft naast de Braziliaanse ook de Belgische nationaliteit. De derde doelman was maandag jarig en mocht de trip naar verluidt overslaan om zijn verjaardag te vieren. 

Selectie Chapecoense voor finale Copa Sudamericana: Alan Ruschel, Ananias Monteiro, Arthur Maia, Bruno Rangel, Ailton Canela, Cléber Santana, Danilo, Dener, Filipe Machado, Jakson, Gil, Gimenez, Kempes, Lucas Gomes, Matheus Biteco, Neto, Sergio Manoel, Thiego, Tiago, Josimar, Marcelo, Mateus Caramelo.     

Trainer: Caio Junior

Chapecoense
@ChapecoenseReal
Que essa seja a última imagem dos nosso guerreiros. #ForçaChape
2 jaar geleden

STER Reclame