Spelers van Chapecoense na de halve finale van de Copa Sudamericana
NOS VoetbalAangepast

Zuid-Amerikaanse voetbalbond legt voetbal plat na ramp

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol heeft de finale van de Copa Sudamericana uitgesteld. De Braziliaanse ploeg Chapecoense, die woensdag in de eindstrijd van dat toernooi zou aantreden tegen de Colombiaanse club Atlético Nacional, zat aan boord van het vliegtuig dat is neergestort in Colombia.

In een verklaring laat de Conmebol weten dat alle activiteiten van de bond tot nader order zijn opgeschort. "De Zuid-Amerikaanse voetbalfamilie is diep geschokt", laat de Conmebol weten.

Statement Chapecoense

Conmebol-bondsvoorzitter Alejandro Dominguez is op weg naar Medellín, waar Atlético Nacional en Capecoense elkaar woensdag voor het eerst zouden treffen in de finale van de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse variant van de Europa League. De return stond voor volgende week in Brazilië op het programma.

In een statement laat Chapecoense het volgende weten: "Moge God met onze spelers, staf, officials, journalisten en de andere gasten die met onze delegatie meereisden zijn." De club onthoudt zich voorlopig van verder commentaar tot er meer duidelijkheid is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl