Het Syrische regeringsleger heeft een belangrijk deel van Oost-Aleppo ingenomen. Het gaat om de wijk Sakhour, die tot nu toe in handen was van de rebellen. Die zouden in de afgelopen dagen een derde van hun gebied zijn kwijtgeraakt aan de regering.

Door de verovering is het rebellengedeelte van Aleppo in tweeën gedeeld. Volgens correspondent Sander van Hoorn houden ze nog een klein deel over in het noorden en een iets groter deel in het zuiden. Maar dat zijn nu enclaves geworden, zegt hij. De uitwisseling van personen en goederen tussen de twee gebieden is vrijwel onmogelijk geworden.

Er zijn bronnen die melden dat vanmiddag ook het noordelijke deel in handen van het Syrische leger is gevallen, maar dat is nog niet bevestigd. Als die berichten kloppen, dan is zo'n 45 procent van het gebied weer in handen van president Assad.

Offensief

De afgelopen dagen won het regeringsleger al meer terrein. Zo meldde het leger gisteren ook al dat een andere wijk, Holok, was ingenomen. Sinds september is Assad, met Russische militaire steun, bezig met een offensief om het oosten van de grootste stad van Syrië terug te winnen. Ze zijn in jaren nog niet zo ver geweest met het terugdringen van de rebellen.

Bijna 10.000 mensen zijn op de vlucht geslagen vanuit het oosten van de stad. Er wonen in totaal nog zo'n 250.000 mensen. Er is groot tekort aan water en voedsel en geen enkel ziekenhuis is nog in functie.

'Er was helemaal niets meer in Oost-Aleppo'

STER reclame