Bondscoach René Wolff met Elis Ligtlee ANP

René Wolff is ook de komende jaren de bondscoach van de sprinters op de wielerbaan. De afgelopen weken leek de wielerbond nog een andere weg te willen inslaan. Zo zou er sprake van zijn dat Wolff minder vaak aanwezig zou zijn, wat bij veel Nederlandse baanrenners tot onrust leidde.

De 38-jarige Wolff beleefde succesvolle Olympische Spelen in Rio in Janeiro, waar Elis Ligtlee goud en Matthijs Büchli zilver veroverden op de keirin. Toch bleef er lang onzekerheid bestaan over verlenging van zijn aflopende contract. De Duitser, maar ook meerdere baanrenners uitten daarop stevig kritiek aan het adres van Johan Lammerts, de technisch directeur van de KNWU.

Na veelvuldig overleg zijn alle plooien alsnog rechtgetrokken en is de sprintcoach, die al sinds maart 2010 de Nederlandse sprintploeg onder zijn hoede heeft, voor opnieuw twee jaar vastgelegd.

Timmerman: aanblijven Wolff goed voor baanwielrennen

Lammerts maakte bekend dat behalve de Duitser ook Peter Schep (duuronderdelen baan) en Bas de Bever (BMX) langer als coaches verbonden blijven aan de wielerbond.

STER reclame