1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS SportAangepast

Olympiërs vrezen voor toekomst baanwielrennen

Ruim voor de Olympische Spelen stelde de Nederlandse wielerunie een doel: er moeten in Rio zes wielermedailles worden behaald. De baanrenners gaven thuis en kwamen met twee plakken (goud en zilver) over de brug. Maar ondanks dat succes is er van een hosanna-stemming geen sprake.

De Nederlandse baanploeg leeft eerder in grote onzekerheid. Door het uitblijven van een contractverlenging voor bondscoach René Wolff, bestaat de vrees dat er veranderingen op stapel staan. En daar zou de nieuwe technisch directeur Johan Lammerts voor verantwoordelijk zijn.

'Geen daadkracht bij KNWU'

Wolff haalde in de media deze week uit naar Lammerts, die een ander type coach zou willen aanstellen. "Hij begeleidde teams tijdens evenementen en redeneert nu ook vanuit die insteek. De noodzakelijke kennis voor een discipline als het baanwielrennen ontbreekt bij hem. Dat geldt ook voor daadkracht", aldus de Duitser in de Telegraaf.

Topsprinter Jeffrey Hoogland reageert in Langs de Lijn En Omstreken op het rumoer. "Er komt misschien een bondscoach die renners alleen nog maar aanwijst. Dat werkt misschien op de weg. Maar daar hebben renners een eigen ploeg. Dat werkt hier niet, want wij moeten dan zelf in dingen voorzien. Dat is niet mogelijk."

Mocht het doorgaan, dan is Hoogland duidelijk over onder meer de toekomst van de teamsprinters, die vorig jaar de Europese titel wonnen. "Dan kun je ons team aan de kant zetten. Daar blijft niks van over."

Pro Cycle Shots
Teamsprinters tijdens de Zesdaagse in Rotterdam

'Er zijn heel veel problemen'

Lammerts wilde nog niet voor de microfoon reageren. Dat wilde Wolff wel. Hij zegt dit over de contractonderhandelingen: "Het is nog niet zeker dat ik blijf. Er zijn natuurlijk gesprekken en we zullen de komende week daar proberen uit te komen."

Optimistisch is hij niet. "Er zijn heel veel problemen. We gaan dit weekend eerst maar eens de wereldbeker in Apeldoorn doen. Daarna gaan we een voor een alle problemen aanpakken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl