Het strand van Albufeira
NOS NieuwsAangepast

Nederlander die bij Femke en Sam was niet langer verdacht

De Nederlander die in Portugal werd opgepakt in verband met de vermissing van de Brabantse tieners Sam en Femke geldt niet langer als verdachte. Het Openbaar Ministerie trekt die conclusie na uitvoerige gesprekken met de twee meisjes uit Bergen op Zoom.

Ze hadden zelf besloten om met het vliegtuig van Eindhoven naar Malaga te gaan en vandaar verder te reizen naar Albufeira, zegt het OM. De Nederlander werd korte tijd in Portugal vastgezet en maandag weer vrijgelaten. Volgens de Portugese justitie voldeed het Nederlandse aanhoudingsverzoek niet aan de Europese regels.

Afzonderlijke verklaring

De man werd door het OM ervan verdacht dat hij de meisjes aan het ouderlijk gezag had onttrokken. Ze hebben los van elkaar verklaard dat hij niets met hun verdwijning te maken had. De man kwam in het vizier van het OM omdat hij in de Portugese badplaats was gezien met de twee gezochte tieners.

Toch wil justitie hem nog een keer horen om te weten te komen wat er in Spanje en Portugal precies is gebeurd. "Daarom wordt het onderzoek voortgezet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl