Albufeira in Portugal, waar de meisjes werden gevonden
NOS NieuwsAangepast

Sam en Femke terug in Nederland, onderzoek politie duurt voort

De twee meisjes die vorige week een paar dagen spoorloos waren, zijn terug in Nederland, bevestigt de gemeente Bergen op Zoom. Ze zijn gisteren teruggevlogen vanuit Portugal, waar ze na een vermissing van vier dagen werden gevonden.

De 16-jarige meisjes reisden afgelopen dinsdag naar Spanje. Waarom is nog altijd onduidelijk. De twee zullen door de Nederlandse politie worden gehoord over hun reis.

Afgelopen zaterdag werden de meisjes teruggevonden in de Zuid-Portugese stad Albufeira, in aanwezigheid van een 34-jarige Nederlander. De man is aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht dat hij de meisjes heeft onttrokken aan het gezag van hun ouders.

Nederland vraagt uitlevering aangehouden man Portugal

De ontknoping kwam na een telefonische tip bij de Portugese politie. De gearresteerde man zegt volgens de Portugese krant Correio da Manhã dat hij degene is die de politie verwittigde. Volgens de krant claimt de man dat hij de meisjes op vrijdagavond ontmoette.

De politie heeft nog geen mededelingen gedaan over het verhaal, omdat het onderzoek nog loopt.

Nederland heeft om uitlevering van de verdachte gevraagd. Die kan meewerken aan een versnelde uitlevering, maar kan daartegen ook in beroep gaan. In dat geval kan het weken langer duren.

Camerabeelden

"De politie wil eerst de meisjes en de man spreken. Dat bij elkaar zal duidelijk maken waarom ze zo plotseling naar Spanje gingen", zegt verslaggever Marjanka Oerlemans van Omroep Brabant. "Het is nog altijd de grote vraag waarom ze het vliegtuig pakten zonder telefoon en met amper bagage."

Volgens Oerlemans was op camerabeelden van de meisjes op het vliegveld en in een bus steeds te zien dat ze met zijn tweeën waren. "Deze man kwam pas op de radar toen iemand de politie belde."

De familie vroeg dit weekend om rust en wil niet ingaan op de arrestatie. "Politie en justitie zitten boven op deze zaak", lieten de gezinnen weten in een verklaring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl