1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Reuters
NOS NieuwsAangepast

'Grondtroepen van Assad veroveren deel van Oost-Aleppo'

Grondtroepen van het Syrische regeringsleger zijn het oostelijk deel van Aleppo binnengedrongen, dat in handen is van rebellen. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.  De troepen hebben volgens het Observatorium al een derde van de wijk Masakin Hanano in handen. Gisteren en vandaag zouden bij de gevechten meer dan twintig burgers zijn omgekomen.

Het Syrische regime zou ook weer gifgas hebben ingezet in Oost-Aleppo. Het Observatorium en ooggetuigen zeggen dat helikopters van de luchtmacht minstens vier bomvaten met chloorgas hebben gedropt. 

In het oosten van Aleppo wonen 250.000 tot 300.000 mensen, die niet kunnen vluchten voor het oorlogsgeweld. Door de strijd hebben ze gebrek aan voedsel, water en medische hulp. Geen enkel ziekenhuis in Oost-Aleppo functioneert nog.

Vorige week begon het leger van president Assad weer met luchtaanvallen op Oost-Aleppo, na het aflopen van een gevechtspauze. 

Ook in het zuidelijk deel van het belegerde gebied in Oost-Aleppo is hevig gevochten. Volgens het Observatorium is daarbij de leider van de radicaal-islamitische rebellengroep Ahrar al-Sham omgekomen. 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl