NOS VoetbalAangepast

Tim Krul heeft een 'heel zwaar jaar' achter de rug

Tim Krul is blij dat hij na dertien voetballoze maanden weer een volledige wedstrijd heeft kunnen spelen. De 28-jarige keeper maakte maandagavond bij Jong Ajax zijn rentree na lang blessureleed. Opvallend genoeg was het zijn debuut in het Nederlandse betaalde voetbal.

Krul: ik had gehoopt dat ik eerder fit zou zijn

"Het voelt speciaal, maar ik ben vooral blij dat ik weer negentig minuten heb kunnen spelen. Wedstrijden spelen blijft het mooiste", zei Krul na afloop tegen de NOS.

Zware revalidatie

De Hagenaar was bezig met revalideren sinds hij op 10 oktober 2015 geblesseerd raakte aan zijn knie in het WK-kwalificatieduel van Oranje met Kazachstan.

"Ik heb een heel zwaar jaar gehad", bekent Krul. "Ik zat veel in de gym en was heel erg op mezelf aangewezen, dus het is lekker om nu weer in een stadion te kunnen spelen."

Krul hoopt dat zijn optreden met Jong Ajax, met wie hij in de Jupiler League met 2-2 gelijkspeelde in de uitwedstrijd tegen Jong Utrecht, een nieuwe start is. "Ik moet nu laten zien dat ik fit ben. Het is moeilijk terug te komen van zo'n zware blessure."

"Ik mis nog ritme en scherpte. Ik had het liever anders gezien, maar dit is nu eenmaal de realiteit", beseft de keeper.

Ajax haalde Krul afgelopen zomer als vervanger van de naar FC Barcelona vertrokken Jasper Cillessen. "Ik heb toen geen specifiek gesprek met Bosz gehad", zegt hij.

"Ajax had een keeper nodig. Ik had alleen gehoopt wat eerder wedstrijdfit te zijn. Ik zit nu in een traject, want ik ben er nog steeds niet. Ik moet blijven werken om mijn scherpte terug te krijgen."

Na elf jaar maakt Krul alsnog Nederlands profdebuut

De wedstrijd voor Jong Ajax was het debuut van Krul in het Nederlandse profvoetbal. De keeper speelde in de jeugd voor ADO Den Haag, maar werd daar in 2005 op 17-jarige leeftijd opgepikt door Newcastle United.

Na eerst te zijn verhuurd aan Falkirk en Carlisle United, stond hij uiteindelijk in 160 wedstrijden onder de lat bij Newcastle en groeide hij uit tot international.

Op het WK in 2014 maakte hij furore bij Oranje door als invaller twee strafschoppen te keren in de penaltyreeks tegen Costa Rica.

WK 2014: Wissel Cillessen-Krul

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl