Tim Krul in actie tijdens Jong Utrecht-Jong Ajax
NOS VoetbalAangepast

Krul moet twee keer vissen bij debuut en rentree

Na lang blessureleed heeft Tim Krul zijn officiële debuut gemaakt in het Nederlands profvoetbal. De doelman, die dit seizoen door Ajax wordt gehuurd van Newcastle United, maakte vanavond zijn rentree in de basis in het Jupiler League-duel tussen Jong FC Utrecht en Jong Ajax. Het werd 2-2.

De 28-jarige keeper werd aan het begin van dit seizoen aangetrokken als opvolger voor de naar FC Barcelona vertrokken Jasper Cillessen, maar speelde alleen nog maar oefenduels voor de Amsterdammers.

Tim Krul tijdens de opkomst op het veld in de Galgenwaard

Krul raakte op 10 oktober 2015 zwaar geblesseerd aan zijn knie in het WK-kwalificatieduel met Kazachstan en kon bij Ajax verder werken aan zijn herstel. Dat herstel duurde echter langer dan verwacht, waardoor de Hagenaar tegen Jong FC Utrecht pas zijn eerste officiële duel voor de Amsterdammers kon spelen.

In Utrecht moest Krul maandagavond twee keer vissen. Anwar El Ghazi behoedde zijn ploeg voor een nederlaag en bracht Jong Ajax tot twee keer toe langszij. Met name de tweede goal was van grote schoonheid.

Ook Jong PSV kwam in actie. De ploeg uit Eindhoven won met 1-0 van De Graafschap en steeg daardoor naar de tweede plaats in de Jupiler League.

Blessure Krul, debuut Zoet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl