Tonny Vilhena
NOS VoetbalAangepast

Zee van lichtjes maakt Vilhena 'een beetje emotioneel'

Was de spitsengoal van Dirk Kuijt het hoogtepunt van het duel tussen Feyenoord en PEC Zwolle (3-0)? Of de prachtige treffer van Karim El Ahmadi? Of wellicht toch een ander moment?

Voor velen zal het indrukwekkendste moment van Feyenoord-PEC vermoedelijk toch plaatsgevonden hebben voor de aftrap. De opkomst van beide teams, in een zee van lichtjes onder de klanken van 'You'll never walk alone', gaf De Kuip de aanblik van een warm bad, vol liefde en hartstocht. En dat alles speciaal voor Tonny Vilhena.

Diepe indruk

Als steunbetuiging aan de middenvelder die onlangs zijn moeder verloor, werden op de tribunes duizenden lichtjes en sterretjes ontstoken. Het maakte diepe indruk op Vilhena. "Ik werd er wel een beetje emotioneel van", bekende de Feyenoorder na afloop. "Ze denken toch aan je en zijn met je."

Vilhena werd emotioneel van De Kuip

Het zijn moeilijke weken voor Vilhena, 21 jaar en kind van de club. Maar er is altijd het spelletje met de bal, zo zei hij na afloop. "Ik kan mijn ei kwijt op het veld, dat werkt voor mij als een goede afleiding. En ik heb de afgelopen tijd veel steun gehad van spelers, staf, directie enfans. Eigenlijk van iedereen binnen en buiten Feyenoord."

Het laat Vilhena niet koud. "Ik waardeer de steun zeker en ik werd er extra door geprikkeld om terug te komen", aldus de speler die de vorige speelronde buiten de selectie bleef. Feyenoord verloor toen van Go Ahead Eagles.

Kippenvel in de Kuip: sterretjes voor Vilhena

Los van het sentiment tellen uiteraard de drie punten voor de Rotterdammers. En na twee gelijke spelen en de nederlaag bij de Eagles kon Feyenoord dat goed gebruiken. "Mwah, dat speelde meer bij de media dan bij de spelers", meende Dirk Kuijt. "We wilden gewoon de nare smaak van Deventer wegpoetsen en dat hebben we gedaan."

De aanvoerder brak met zijn doelpunt na 38 minuten de ban tegen de stugge Zwollenaren. "Een heerlijke spitsengoal. Ik kwam goed voor mijn man en kreeg de bal perfect aangesneden. Het was lastig om in te schatten met de harde wind, maar ik kon hem lekker van mijn hoofd laten glijden."

Het gevoel is weer goed aan de Maas, het grondgebied van de koploper in de eredivisie. Donderdag wacht de volgende wedstrijd, wanneer Feyenoord het in het 'Theatre of Dreams' opneemt tegen Manchester United in de Europa League.

"We zullen daar vol aan de bak moeten", aldus Kuijt. "Maar we moeten ook genieten van zo'n avond, want die zijn er niet veel in je carrière."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl