De storm die over ons land trekt zorgt her en der voor vervelende taferelen, maar voor de deelnemers van het NK Tegenwindfietsen is het een geschenk uit de hemel: zij trappen vandaag de benen uit het lijf, pal tegen de wind in over de Oosterscheldekering in Zeeland. 

Met stoten die kunnen oplopen tot boven de 100 kilometer per uur is de wind genadeloos", schrijft de organisatie op Facebook.

De deelnemers rijden een route van 8 kilometer over de stormvloedkering. Fietsen die het afleggen van het parcours kunnen vergemakkelijken, zoals een e-bike of racefiets, zijn verboden. Het moet op een 'gewone' fiets zonder versnellingen.

NK Tegenwindfietsen extra uitdagend tijdens najaarsstorm

Er zijn genoeg bikkels die de uitdaging aangaan. Met 200 individuele fietsers en twintig ploegen is het maximale aantal deelnemers bereikt. En ze hebben er zin in, want het idee van de wedstrijdleiding om de wedstrijd in te korten vanwege de storm, werd door de deelnemers in de kiem gesmoord, schrijft Omroep Zeeland.

Onder de fietsers zijn ook bekende namen, zoals oud-profrenner Johnny Hoogerland en commissaris van de koning in Zeeland Han Polman.

Het is ieder jaar weer afwachten wanneer het NK Tegenwindfietsen gehouden wordt. De wedstrijd gaat alleen door bij minimaal windkracht 7. Vorig jaar reed de winnaar, Pico de Jager uit Amsterdam, de route in 19 minuten en 15 seconden. Maar de organisatie verwacht dat die tijd dit jaar niet wordt gehaald.

STER reclame