Eerste najaarsstorm, zware windstoten

Ook in Groot-Brittannië, Frankrijk en België veroorzaakt de zware storm overlast. In Antwerpen werd een vrouw geraakt door een stelling die omviel. In Borsbeek kwam een 17-jarige jongen die bij de scouting zit onder een boom terecht. 

De alarmcentrale van de Belgische hulpdiensten wordt overstelpt met telefoontjes. "Dat veroorzaakt wachttijden, waardoor het risico bestaat dat ook oproepen over levensbedreigende situaties in de wachtrij raken", zegt de directeur van het noodnummer 112. 

In Brussel kunnen door de harde wind sommige trams niet meer rijden en in de haven van Antwerpen zijn containers omgewaaid. Code Oranje is afgegeven in delen van België en Frankrijk.

Op Het Kanaal is een vrachtschip in aanvaring gekomen met een kleiner schip dat beladen is met stenen. Elf bemanningsleden zijn per helikopter in veiligheid gebracht. De schepen liggen ter hoogte van Dover en worden later vandaag weggesleept. De verwachting is niet dat er veel olie in zee zal lekken. 

In Groot-Brittannië wordt de storm Angus genoemd. Vooral het zuidwesten heeft er last van. Zo zitten meer dan 2000 huizen zonder stroom en zijn woningen en auto's beschadigd door omgewaaide bomen en stellages. Er zijn voor de regio meerdere overstromingswaarschuwingen afgegeven.

STER reclame