NOS NieuwsAangepast

'Enorme opluchting over Femke en Sam, maar vragen blijven'

'We gaan toosten op een goede afloop'

"De opluchting is enorm bij de ouders van Femke en Sam", zegt een woordvoerster van de familie. De twee 16-jarige meisjes uit Bergen op Zoom zijn vanmiddag gevonden in Portugal.

"Toen ze het nieuws hoorden, zijn ze elkaar in de armen gevlogen. Ze hebben gehuild, gelachen. Ze zijn echt heel blij. Het is een geweldige dag."

Waarom de twee tieners eerder deze week zonder iets te zeggen het vliegtuig naar Spanje namen, is nog niet duidelijk. "Dat is nog steeds de grote vraag. Daar hopen we zo snel mogelijk over te horen."

Femke (links) en Sam keerden dinsdag niet terug uit school

Geen idee waarom ze zijn weggegaan, daar willen we niet over speculeren.

Woordvoerster familie

De vader van Sam en een familievriend zijn voor een hereniging onderweg van Spanje naar de Portugese kustplaats Albufeira. Afgelopen nacht kwam bij de Nederlandse politie een tip binnen van een Nederlander in Portugal die de meisjes daar had gezien.

"We hebben geen idee, en willen daar ook niet over speculeren", aldus de woordvoerster. De twee zullen door de politie worden gehoord zodra ze weer terug zijn in Nederland. "We hebben zelf natuurlijk ook allerlei vragen."

Camerabeelden

Eerder deze week kwamen de meisjes niet thuis uit school; vermoed werd dat ze het vliegtuig naar Spanje hadden gepakt. Er waren namelijk camerabeelden op het vliegveld van Málaga waarop ze waren te zien. In die stad hadden ze ook gepind.

Daarna zijn ze nog in Marbella gezien. "We willen iedereen heel erg bedanken voor het delen van de flyers, en voor alle berichten online. Nu willen de families eerst rust om het verhaal op een rijtje te krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl