De vermiste Sam en Femke uit Bergen op Zoom
NOS NieuwsAangepast

Vader vermiste Femke: neem contact op, alles komt goed

De twee vermiste meisjes uit Bergen op Zoom hebben vandaag telefonisch contact gehad met een vriendin in Nederland.

Het is nog niet bekend wat er in dat gesprek precies is gezegd. Wel is duidelijk dat ze niet hebben doorgegeven waar ze zitten. "Het is in ieder geval een goed teken", vindt Femkes vader, Richard Lucas.

De 16-jarige Femke Lucas en haar vriendin Sam Bruijs zijn vrijwel zeker in Spanje. Ze zijn op camerabeelden gezien op het vliegveld van Málaga en hebben later ook in de stad gepind. Sindsdien zijn ze spoorloos. Ze staan bij geen enkel hotel geregistreerd.

"Ik hoop vooral dat het kwajongensstreken zijn. Maar ik ga ervan uit dat er misschien ook nog wel een ander scenario is", zegt Lucas.

Flyeren

De vaders van de tieners zijn in Spanje om de politie te helpen met de zoekactie. "We zijn nu in Marbella en we blijven daar flyeren, we hebben het gevoel dat we er heel dicht op zitten. Het is wel heel frustrerend dat we waarschijnlijk beiden in dezelfde stad zitten", vindt Femkes vader.

Maar voor de familie thuis moet het nog moeilijker zijn, denkt hij. "Wij kunnen meehelpen met zoeken. Thuis moeten ze toch vooral afwachten."

'Het is slopend voor de families'

"Het enige dat we willen is ze zo snel mogelijk vinden. In wat voor hoedanigheid dan ook. De vraag is natuurlijk wel: hoe heeft dit kunnen gebeuren zonder dat wij hiervan op de hoogte waren?"

De vaders krijgen hulp van de Nederlandse ambassade. "Dat is fijn, want er is hier wel een taalbarrière. We zijn alle mogelijke plekken afgegaan. Bijvoorbeeld ook winkels waar ze een simkaart hebben gekocht. Helaas tevergeefs."

We weten wat jullie hebben gedaan. We zullen jullie vergeven.

Vader Femke op de Spaanse televisie

Ook deed Femkes vader vandaag een oproep op de Spaanse televisie.

"Hé Femke, we weten wat jullie hebben gedaan. We zullen jullie vergeven. Kom terug. We missen jullie, net als al jullie vrienden en de hele familie. Neem alsjeblieft contact op met ons en alles komt goed."

De Spaanse politie heeft opgeroepen om naar de twee meisjes uit te kijken. De politie gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl