Femke en Sam worden sinds dinsdag vermist
NOS NieuwsAangepast

Vermiste Nederlandse tienermeisjes gefilmd in Málaga

De twee meisjes uit Bergen op Zoom, die sinds dinsdag worden vermist, zijn vrijwel zeker in Spanje. Volgens de politie zijn ze gezien op camerabeelden in Málaga, waar ze in een bus naar het centrum zouden zijn gestapt. Eerder ontdekte de Koninklijke Marechaussee al dat de tieners te zien zijn op beveiligingsbeelden op Eindhoven Airport.

Femke Lucas en Sam Bruijs, allebei 16 jaar oud, gingen dinsdagochtend gewoon naar school, maar kwamen 's avonds niet meer thuis. "Ze hebben in de pauze hun telefoons aan een andere vriendin gegeven", vertelt Margot Wentink, woordvoerster van de beide families. "Daarna zijn ze met het openbaar vervoer naar Eindhoven gereisd, waar ze het vliegtuig naar Málaga hebben gepakt."

De ouders van Femke en Sam hebben geen idee wat er aan de hand is. Wentink: "We maken ons grote zorgen, want het zijn gewoon normale meisjes van zestien met een grote vriendengroep." De politie noemt het een 'groot mysterie' en zegt de zaak als een 'urgente vermissing' te hebben opgepakt. "Ook al hebben we niet echt aanwijzingen dat ze in gevaar zijn."

  • NOS
    Sam Bruijs en Femke Lucas tijdens een schoolreis in Berlijn
  • NOS
    Nu zitten de twee hartsvriendinnen mogelijk in Marbella

Volgens de politie lijkt het erop dat ze gewoon met z'n tweeën zijn en dat er geen andere personen in het spel zijn. "Wat ons wel is opgevallen is dat ze waarschijnlijk geen tot weinig bagage bij zich hebben", zegt politie woordvoerder Willem-Jan Uytdehage. Het laatste spoor naar de meisjes is dat ze woensdagochtend om 6.55 uur hebben gepind in Málaga.

Een tip gaat erover dat ze mogelijk in Marbella zitten, dus daar richten we ons nu op.

Willem-Jan Uytdehage, politiewoordvoerder

Inmiddels zijn er bij de politie drie tips binnengekomen. "Een tip komt uit Spanje zelf", vertelt Uytdehage. "Die tip gaat erover dat ze mogelijk in Marbella zitten, dus daar richten we ons nu op." Twee andere tips worden ook door de politie onderzocht. Ondertussen zijn de vaders van de meisjes in Spanje om onder meer flyers uit te delen.

Verder zijn de telefoons en laptops van Femke en Sam nog punt van onderzoek. Uytdehage: "We hebben die apparaten in beslag genomen en die moeten nog gekraakt worden. Dat is een hoop werk, dus dat gaat wel even duren. Ondertussen is het ook aan de Spaanse politie om met deze zaak aan de slag te gaan."

De politie in Spanje zelf wil nog niets kwijt over de zaak, maar de Guardia Civil heeft inmiddels wel een oproep op Twitter geplaatst. Ook is het nieuws al door meerdere plaatselijke media in en om Málaga opgepikt. "En de vaders zijn gisteren geïnterviewd door Spaanse televisiestations", zegt Wentink.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl