NOS NieuwsAangepast

Schultz: rekeningrijden is niet dichtbij

"Rekeningrijden is niet dichtbij. De invoering ervan is ingewikkeld en zal veel tijd kosten." Dat zegt minister Schultz van verkeer nu de discussie over rekeningrijden weer oplaait vanwege de vele files de afgelopen tijd.

Volgens Schultz is in de file staan "heel vervelend" en begrijpt ze wel dat mensen denken dat rekeningrijden een oplossing kan zijn. "Maar daarvoor zouden de belastingen die mensen nu betalen voor autorijden eerst afgeschaft moeten worden, en u weet dat het belastingstelsel veranderen niet simpel is en lang duurt".

Ook vindt de VVD-minister dat het zinniger is om rekeningrijden tegelijk in heel Europa in te voeren in plaats van alleen in Nederland.

Bestraffen

"Wij zetten liever in op het belonen van het mijden van de spits, dan het bestraffen van het belanden in de drukte", aldus Schultz.

De VVD is altijd faliekant tegenstander van rekeningrijden geweest. Opvallend genoeg hield een oud VVD-Kamerlid vanmorgen op radio 1 juist een pleidooi voor een ander systeem. "Het tijd wordt dat de overheid moed toont en niet het bezit van de auto belast maar het gebruik ervan", zei oud-Kamerlid Hofstra, die het 'r- woord' liever vermijdt, maar wel een discussie wil over "nuchter omgaan met aanbod, vraag en prijs".

Schultz: rekeningrijden niet dichtbij

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl