ANP
NOS NieuwsAangepast

Hugo Borsts noodkreet over zieke moeder krijgt gehoor bij Van Rijn

Staatssecretaris Van Rijn wil dat er snel goed en genoeg personeel komt in verpleeghuizen, maar het kost wel tijd. In een open brief in het AD reageert Van Rijn persoonlijk op een brief en manifest van Hugo Borst.

De columnist schreef uitgebreid over de problemen met zijn dementerende moeder in een verpleeghuis en kwam met allerlei voorstellen.

Van Rijn wil net als Borst meer goed personeel, goede bestuurders en goed familieoverleg. "Mijn ambitie is groot, mijn ongeduld is zo mogelijk nog groter", staat in de brief. Vervolgens legt hij uitvoerig uit dat extra geld alleen niet de oplossing is. Het kost tijd om personeel aan te trekken en goed op te leiden. "Op sommige plekken is die tijd er niet."

Verdrietigste dag

Van Rijn vraagt Borst en mede-auteur Carin Gaemers om hem te blijven "aanjagen, opjutten en helpen". Van Rijn begint zijn open brief door te vertellen over zijn gevoelens over zijn eigen moeder: "De dag dat ik mijn moeder naar een verpleeghuis bracht, was de verdrietigste dag van mijn leven (...) Over liefdevolle zorg van goede kwaliteit moet je je dan geen zorgen hoeven maken. Die moet juist bij heel kwetsbare mensen boven elke twijfel verheven zijn".

Donderdag debatteert de Tweede Kamer over het manifest van Hugo Borst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl