Diederik Stapel houdt in de Singelkerk in Amsterdam 'de Preek van de Loser'
NOS NieuwsAangepast

Diederik Stapel begint als basispsycholoog onder aan ladder

Diederik Stapel heeft een nieuwe baan. Hij is sinds drie weken aan de slag bij verslavingsinstelling Rodersana in Oirschot. Hij wordt daar behandelaar en begint onder aan de ladder als basispsycholoog.

In september ging een nieuwe baan voor de voormalige hoogleraar sociale psychologie niet door. Hij zou aan de slag gaan bij de Bredase Hogeschool NHTV, maar op het laatste moment ging de medezeggenschapsraad niet akkoord.

Rodersana-directeur Bram Bakker, tevens uitgever van Stapels boeken, zegt in dagblad Trouw dat hij dat erg flauw vond. Hij spande zich daarom in om hem bij Rodersana aan werk te helpen. Hij besprak dat eerst met het personeel. Dat ging akkoord. "Mensen in de verslavingszorg weten als geen ander dat je niet al te moralistisch moet oordelen over mensen die een fout hebben gemaakt", zegt Bakker in Trouw.

Verzonnen gegevens

Stapel werkte als hoogleraar aan de universiteit in Tilburg. Hij verloor zijn baan in 2011, nadat hij in opspraak was geraakt omdat hij wetenschappelijke artikelen had gepubliceerd op basis van verzonnen onderzoeksgegevens. Over zijn misstappen schreef hij het boek Ontsporing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl