Demonstranten tegen Zwarte Piet in Rotterdam
NOS NieuwsAangepast

Nog één tegenstander van Zwarte Piet in Rotterdam vast

De politie heeft bijna alle in Rotterdam aangehouden tegenstanders van Zwarte Piet weer vrijgelaten. Van de 198 arrestanten zit er nog één vast. Die wordt verdacht van poging tot zware mishandeling.

Hij heeft geprobeerd een verslaggever van PowNed voor een auto te duwen. De verslaggever zou de man herhaaldelijk hebben geprovoceerd.

De activist Jerry Afriyie heeft als een van de weinigen een dagvaarding gekregen, zegt zijn advocaat. Hij wordt dus vervolgd. Waarvan hij wordt verdacht, is niet bekendgemaakt.

De arrestanten waren naar het politiebureau in Maassluis gebracht waar ze een schikkingsvoorstel kregen aangeboden. Hoeveel mensen daarvan gebruik hebben gemaakt en de boete van 150 euro hebben betaald, is niet bekend. De advocaat van Afriyie, Pestman, zegt dat veel mensen de boete weigeren te betalen en liever voorkomen.

Overigens was Pestman een van de arrestanten. Hij zegt dat betogers niet op de hoogte waren van het demonstratieverbod in Rotterdam.

Demonstreren was verboden in Rotterdam omdat er vandaag te weinig politie inzetbaar was. Veel agenten moesten in Maassluis bij de intocht van Sinterklaas zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl