Actievoerders protesteren tegen Zwarte Piet in Rotterdam
NOS NieuwsAangepast

200 tegenstanders Zwarte Piet opgepakt in Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft zo'n 200 Zwarte-Pietactivisten aangehouden op drie verschillende locaties, omdat ze volgens de agenten het demonstratieverbod hebben overtreden. Onder de arrestanten zijn de Amsterdamse advocaat Michiel Pestman, activist Jerry Afriyie en Simion Blom, GroenLinks-raadslid in Amsterdam.

"Bij het wegvoeren van de aangehouden activisten naar een gereedstaande bus zijn over en weer flinke tikken uitgedeeld", zegt NOS-verslaggever Robert Bas.

Tientallen demonstranten tegen Zwarte Piet opgepakt in Rotterdam

Bronnen melden de NOS dat burgemeester Aboutaleb gisteravond in Rotterdam een noodbevel instelde. Hij deed dit omdat er informatie was binnengekomen over extreem-linkse partijen die naar Rotterdam zouden komen in plaats van Maassluis.

Per persoon zal worden gekeken of iemand vervolgd zal worden. Het merendeel van de arrestanten komt vandaag waarschijnlijk weer vrij, meldt de politie.

De tegengehouden aanhangers van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet, waarin allerlei tegenstanders van Zwarte Piet zijn verenigd, wilden naar de Erasmusbrug in Rotterdam. Bij de Willemskade, daar vlakbij, legde de stoomboot met Sinterklaas aan.

Een kleine groep demonstranten van Kick Out Zwarte Piet wist aan de politie te ontkomen. Zij zijn uiteindelijk alsnog naar de intocht van Sinterklaas in Rotterdam gegaan. Daar hebben ze een klein protest tegen Zwarte Piet gehouden, onder de Erasmusbrug.

De overgebleven demonstranten van de actiegroep

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl