De nieuwe en de oude president spraken elkaar gisteren in het Witte Huis AFP

Donald Trump overweegt om bepaalde onderdelen van het 'Obamacare'-gezondheidssysteem toch te handhaven. Dat heeft hij gezegd in zijn eerste interview sinds hij dinsdag werd gekozen tot president van de Verenigde Staten.

Trump was gisteren op bezoek bij president Obama om te praten over de machtswisseling. Toen Obama hem vroeg of hij zijn verkiezingsbelofte om Obamacare af te schaffen niet wil herroepen, zei Trump dat er twee onderdelen zijn die daarvoor in aanmerking komen.

Het gaat om de bepaling die verzekeraars verplicht om mensen aan te nemen die al gezondheidsklachten hebben en om de bepaling dat kinderen kunnen worden meeverzekerd met hun ouders. "Die onderdelen bevallen me zeer", zei Trump er nu over tegen de Wall Street Journal.

Trump heeft tijdens zijn campagne herhaaldelijk de vloer aangeveegd met Obamacare, de wet die ervoor zorgt dat iedere Amerikaan een zorgverzekering heeft. De wet zou onwerkbaar en veel te duur zijn.

Clinton

De Wall Street Journal vroeg de aankomende president ook naar zijn belofte om zijn verkiezingsopponent Hillary Clinton voor de rechter te slepen in verband met haar e-mailgedrag als minister. Trump ging er inhoudelijk niet op in.

"Ik heb er recentelijk niet meer veel aan gedacht", zei hij. "Ik wil me eerst storten op gezondheidszorg, banen, grenscontroles en belastinghervormingen."

STER reclame