Trump en Obama in het kantoor van de president
NOS NieuwsAangepast

Trump en Obama hebben 'uitstekend gesprek' in Witte Huis

Donald Trump is bij president Barack Obama op bezoek geweest om bij te praten over de gevolgen van Trumps verkiezingszege. Obama heeft gezegd dat hij de komende maanden zal zorgen voor een probleemloze overdracht van de macht. Het bezoek van vandaag is een eerste stap daartoe. Volgens Obama verliep de ontmoeting van anderhalf uur uitstekend.

Trump was op zijn beurt ook te spreken over de ontmoeting in de Oval Office, het kantoor van de Amerikaanse president. Het was de bedoeling dat beiden na afloop in de tuin fotografen de kans zouden geven om foto's te maken, maar dat is om onbekende reden niet doorgegaan. Donald en Melania Trump vertrokken na de ontmoeting in het Witte Huis direct naar het Congres.

First ladies

Trump was met zijn privévliegtuig van New York naar Washington gevlogen. Daar stapte hij met zijn vrouw in gereedstaande auto's die hem naar het Witte Huis brachten. Terwijl Obama en Trump het ijs braken, ontving Michelle Obama Melania Trump om bij te praten over het leven in het Witte Huis.

De winnaar van de verkiezingen is niet alleen voor Obama naar de hoofdstad gekomen. De miljardair ging ook naar het Huis van Afgevaardigden voor een gesprek met zijn partijgenoot Paul Ryan, die voorzitter van het Huis is. Ze bespraken de weg die ze samen willen bewandelen.

'Dit gesprek had veel langer kunnen duren'

Obama en Trump hebben de afgelopen tijd veel ongezouten kritiek op elkaar geleverd. Volgens Trump heeft de president te weinig nieuwe banen geschapen, te weinig gedaan tegen illegalen en een verkeerd gezondheidssysteem opgezet (Obamacare).

Obama zei eerder dat Trump ongeschikt is als leider van de VS vanwege diens vele omstreden uitspraken, onder meer over illegalen en vrouwen.

De president zei gisteren, nadat bekend werd dat Trump Hillary Clinton had verslagen, dat alle verschillen vergeten moeten worden. "We zijn niet op de eerste plaats Democraten of Republikeinen, maar Amerikanen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl