Saskia van Hintum troost Lonneke Sloetjes na het mislopen van brons bij de Spelen
NOS SportAangepast

Volleybaldames nemen afscheid van assistent-coach

Saskia van Hintum vertrekt als assistent-bondscoach van de Nederlandse volleybalvrouwen. Er is geen budget meer voor de hoofdcoach van Bundesligaclub Aken. Haar vertrek staat los van de harde kritiek die Jan Berendsen, gerenommeerd coach van Eurosped/Top Volleybal Twente, een maand geleden op haar had.

Berendsen hekelde het feit dat Van Hintum vijf Nederlandse speelsters naar Duitsland haalde en riep op tot haar vertrek. "Met haar dubbelfunctie vernielt ze de kraamkamer van ons volleybal. Ze misbruikt haar positie", liet hij weten.

En nu is Van Hintum dus weg, maar dat komt niet door Berendsen. "Nee, totaal niet. Ik heb er heel kort met bondscoach Giovanni Guidetti over gesproken, maar het was snel duidelijk dat het geen issue was want in Duitsland worden die speelsters gewoon sneller beter", zegt Van Hintum.

Harde kritiek Berendsen op assistent-bondscoach Van Hintum

Beperkt budget

Haar contract werd niet verlengd, omdat Guidetti zich vanwege een beperkt budget genoodzaakt voelde zijn staf aan te passen. Videoanalist Eelco Beijl moest een prominentere rol krijgen en dat ging ten koste van Van Hintum. Beijl wordt tweede assistent en Gil Ferrer Cutinho schuift door van tweede naar eerste assistent.

Guidetti: "Ik heb mensen nodig die kunnen meespelen in de trainingen én die het verlengstuk zijn van de videoanalist. Die rolwijziging is de reden dat we nu afscheid nemen van Saskia, het was erg prettig om met haar te werken."

Van Hintum was bijna twee jaar werkzaam bij de volleybaldames en in die periode werden grote successen behaald. Oranje kwalificeerde zich voor het eerst in twintig jaar weer voor de Spelen en werd zelfs vierde in Rio. Daarnaast werd promotie naar groep 1 van de World Grand Prix afgedwongen.

"De Spelen waren mijn laatste kunstje. Ik hoop dat de trein zonder mij door blijft denderen", sluit Van Hintum af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl