Saskia van Hintum viert in mei met het Nederlands team de olympische kwalificatie bij het OKT in Japan
NOS SportAangepast

Assistent-coach volleybalsters kan niets met kritiek

Volleybalcoach Saskia van Hintum heeft schouderophalend gereageerd op de kritiek van collega Jan Berendsen. Laatstgenoemde vindt dat Van Hintum moet opstappen als assistent-bondscoach, omdat er sprake zou zijn van belangenverstrengeling.

Van Hintum is ook clubcoach bij Aken en haalde dit seizoen vijf Nederlandse speelsters naar Duitsland. Een doorn in het oog van Berendsen, al twee decennia werkzaam als coach in Nederland bij Eurosped/Top Volleybal Twente (het voormalige Pollux).

Continu bouwen

Hij vindt dat het vertrek van de speelsters ten koste gaat van het nationale clubniveau. Nederlandse teams moeten in zijn eigen ogen hierdoor continu bouwen aan een nieuwe ploeg.

Harde kritiek Berendsen op assistent-bondscoach Van Hintum

Normale ontwikkeling

"Laten we dit niet groter maken dan het is", reageert Van Hintum. "Dit is een ontwikkeling die al jarenlang aan de gang is. Het is noodzakelijk dat jonge speelsters zich doorontwikkelen en soms is het beter dat dit in het buitenland gebeurt. Dat zie je in veel sporten, zoals voetbal", voegt ze eraan toe.

Van Hintum ziet geen probleem in haar dubbelfunctie bij de Nederlandse vrouwenploeg en Aken. "Jan mag zijn mening daarover geven. We zijn allebei opleidingscoaches en dat doen we volgens mij goed als je ziet hoeveel Nederlandse speelsters er in het buitenland spelen. Wat mij betreft is er niet veel aan de hand."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl