NOS NieuwsAangepast

Wilders over Trump: politiek zal nooit meer hetzelfde zijn

Wilders: Politiek zal nooit meer hetzelfde zijn

PVV-leider Wilders zegt dat de "historische overwinning" van Donald Trump grote invloed zal hebben. "De politiek zal nooit meer hetzelfde zijn, neemt u dat van mij aan." Volgens Wilders zullen nu ook kiezers in Nederland en Europa zich tegen de gevestigde politiek uitspreken. "Mijn boodschap is: kijk het kan."

Hoe meer mensen genegeerd of in een hoek gezet worden, hoe meer ze geneigd zijn op de PVV te stemmen, zegt Wilders. Hij steunde als enige Nederlandse partijleider de Trump-campagne. "Ondanks het grote verzet van de gevestigde politiek en de media heeft Trump een klinkende overwinning behaald. Mensen willen patriotten zijn en daar is niets mis mee."

Volgens hem hebben D66-leider Pechtold en GroenLinks-leider Klaver, die kritiek hebben op Trump, er niets van geleerd. "We kunnen in Nederland ook opkomen voor onze eigen banen, onze eigen pensioenen. De politiek neemt nu de verkeerde beslissingen."

Nederlandse kiezers

De andere partijleiders en lijsttrekkers zien net als Wilders een verband tussen wat de Amerikaanse kiezers vinden en wat de Nederlandse kiezers bezighoudt. Ook zij zeggen dat de politiek met oplossingen moet komen voor zorgen van burgers over hun geld, hun baan en hun veiligheid.

Op 15 maart 2017 zijn er Tweede Kamerverkiezingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl