Korpschef Erik Akerboom haalde vorige week hard uit naar de COR
NOS NieuwsAangepast

Ondernemingsraad politie treedt terug om declaratieschandaal

De leden van de Centrale Ondernemingsraad van de Nationale Politie treden terug. Aanleiding is het onderzoek waaruit bleek dat de raad een groot deel van het budget verspilde aan onder meer dure etentjes, feestjes en overnachtingen.

Korpschef Akerboom maakte vorige week na een intern onderzoek bekend dat het declaratiegedrag van de COR "ondoelmatig en disproportioneel" is geweest. Hoofdverantwoordelijke was de inmiddels opgestapte COR-voorzitter Giltay, maar de andere leden valt volgens Akerboom te verwijten dat ze hem niet tegenspraken.

Op een ingelaste vergadering concludeerden de COR-leden de afgelopen avond dat ze de conclusies van Akerboom onderschrijven en daarom niet verder kunnen. "Het vertrouwen is beschadigd. We betreuren het dat onze collega’s op straat worden aangesproken op de ontstane situatie", staat in een persverklaring.

Tegen oud-voorzitter Giltay is vorige maand aangifte gedaan. Verder laat minister Van der Steur de rol van voormalig korpschef Bouman onderzoeken. Het onderzoek moet uitwijzen of Bouman een oogje dichtkneep en de COR zijn gang liet gaan, in ruil voor instemming met de reorganisatie bij de Nationale Politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl