Olympisch kampioen Ferry Weertman is terug in het water, maar niet voor een race over 10 kilometer in open water. Nee, hij deed mee aan de NK kortebaan, waar na 25 meter de overkant al bereikt is.

Openwaterkampioen Weertman duikt op bij NK kortebaan

Sinds zijn gouden medaille in Rio de Janeiro zwom Weertman geen wedstrijd meer. Heeft hij aan stoppen gedacht? "Veel mensen vragen dat omdat ik het hoogst haalbare al bereikt heb. Maar ik wil helemaal nog niet stoppen. Ik wil nog wereldkampioen worden. Die titel ontbreekt nog", liet hij weten.

Raakt hij Wouda kwijt?

Mede door het succes van Weertman en ook Sharon van Rouwendaal, die bij de vrouwen olympisch goud veroverde, is coach Marcel Wouda gepromoveerd tot bondscoach. Wat nu?

"Het zou heel jammer zijn als de samenwerking met Marcel ophoudt, maar ik ben niet de enige zwemmer in Nederland. Met goede afspraken moet iemand anders het ook kunnen invullen."

Laatste plaats

Bij de NK kortebaan in Hoofddorp speelde Weertman geen rol van betekenis. Hij werd op de 200 meter vrije slag achtste en laatste, dus restte hem niet anders dan het aanmoedigen van andere zwemmers.

STER reclame