ANP

Ze verliet het olympische toneel na een "verschrikkelijke" zesde plaats op de 50 meter vrije slag. Hoe is het nu met de drievoudig olympisch zwemkampioene? "Het gaat goed met Ranomi Kromowidjojo", zegt ze in Hoofddorp, waar ze dit weekend haar rentree maakt in het wedstrijdbad.

"Ik heb na Rio heel lang vakantie genomen." Kromowidjojo kon even nadenken en kwam tot het volgende besluit: "Ik heb de knoop doorgehakt om door te gaan." Ze kijkt in eerste instantie naar de WK langebaanzwemmen in Boedapest volgend jaar.

Kromowidjojo trekt nog te graag baantjes op hoog niveau. "Om door te gaan met het leven dat je leidt, moet je diep van binnen heel graag willen zwemmen." En dat wil ze.

Kromowidjojo gaat door tot WK van 2017

Na de WK gaat ze evalueren of ze nog verder doorgaat, eventueel tot de volgende Spelen in Tokio in 2020.

Rugblessure?

Maar hoe zat het nou met haar rug? "Ja, ik had wel flinke pijn. Ik had er last van in Rio, maar het was niet zo dat ik op het startblok pijn had. Het is heel moeilijk te zeggen of het iets te maken had met de prestaties. Er zit nog wel steeds iets. Maar uit de MRI-scan kwam dat er niks kapot is ofzo. Het is geen hernia." 

Wat is het dan wel? Een verdikking tussen de ruggenwervels. "Dat lucht wel op."

Kromowidjojo bij Langs de Lijn

Wie haar gaan begeleiden richting de WK, is nog niet officieel bekend. "Als het aan mij ligt, zou ik heel graag door willen gaan met Patrick", maakte 'Kromo' andermaal haar voorkeur duidelijk voor haar huidige coach Patrick Pearson. 

Geen ruis meer

Laatstgenoemde sprak afgelopen week al met de nieuwe technisch directeur André Cats. Ook met bondscoach Marcel Wouda wordt snel gesproken. De verwachting is dat de partijen er samen wel uitkomen. "Wat belangrijk is, is dat er geen ruis meer is. Alle koppen dezelfde kant op. En dat krijg je door goede communicatie, vertrouwen geven. En ik heb er vertrouwen in dat het met André wel goedkomt."

STER reclame