Christian Santos en Ernst Faber
NOS VoetbalAangepast

Faber: NEC had mij niet hoeven laten gaan

Ernest Faber was bij NEC een van de succesvolste trainers van de laatste jaren. Vorig jaar liet hij de net gepromoveerde ploeg ruiken aan Europees voetbal en onder zijn leiding sloot NEC het seizoen af op een keurige tiende plek.

En toch was het ook onrustig in Nijmegen. Faber stapte uit het technische hart, na onenigheid over het opstellen van topscorer Christian Santos, en werd tot onvrede van de supporters al tijdens het seizoen gepresenteerd bij FC Groningen.

Zaterdagavond keert de Brabander terug in Nijmegen. "Ik heb mooie herinneringen aan NEC. Ik heb er een goed jaar gehad en heb er nog steeds warme contacten. Wat dat betreft zijn het alleen maar positieve herinneringen."

Eerste stap

Het plotselinge vertrek, en vooral de manier waarop, kon de Nijmeegse supporters niet bekoren. Faber ziet dat anders. "Ik heb heel veel positieve reacties gehad. NEC heeft gereageerd op de vraag van FC Groningen. Als ze hadden gezegd: "Blijf lekker hier", dan was ik gewoon gebleven. De eerste stap is gezet door NEC."

Ook aan de onrust rondom Santos heeft Faber geen wrang gevoel overgehouden. "Bij elke club is wel wat. Je mag elkaar toch wel de waarheid zeggen? Het is profvoetbal, daar moet je niet van de leg van raken."

En dus vertrok Faber naar het noorden. Een stap omhoog voor de trainer, al blijkt dat nog niet in het begin van het seizoen. De ploeg staat zestiende en heeft pas negen punten uit elf wedstrijden.

Toch heeft Faber geen last van het hogere verwachtingspatroon. "Het enige wat lastig is, is dat je nu niet de resultaten hebt bij die verwachtingen. We hebben een mindere start gehad, waardoor je een aardig tikkie krijgt. Maar ook dat is topsport. Nu kunnen we laten zien wat we waard zijn."

En als Faber met Groningen wint bij NEC, passeert het de ploeg op de ranglijst. Een stap omhoog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl