Christian Santos
NOS Voetbal

NEC laat Faber weer zelf beslissen over Santos

NEC-trainer Ernest Faber mag Christian Santos weer opstellen. Dat zegt het bestuur van de Nijmeegse club in een verklaring op de website. Afgelopen weekend moest de spits in de wedstrijd tegen De Graafschap op de bank beginnen omdat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen.

Volgens het bestuur speelt er meer rond Santos. De Venezolaan wilde in de winterstop graag vertrekken bij NEC en zou daarbij "normen en waarden hebben overtreden". Omdat hij toch zou vertrekken, wilde NEC in eerste instantie nog geen maatregelen nemen. Maar nu Santos toch is gebleven, strafte de club Santos alsnog.

Zelf beslissen

Ernest Faber gaf direct na de wedstrijd van zondag aan dat hij achter het besluit van de clubleiding stond. Een dag later kwam hij terug van die uitspraak en wilde hij zelf kunnen beslissen of Santos wordt opgesteld. Het bestuur van NEC heeft daar nu mee ingestemd.

De clubleiding erkent in de verklaring dat er niet goed is gecommuniceerd. De club betreurt de onduidelijkheid en wil zich nu richten op het behalen van de play-offs om Europees voetbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl