Koning Willem-Alexander en Máxima kijken naar kangoeroes tijdens het staatsbezoek aan Australië
NOS NieuwsAangepast

Koninklijk kangoeroes kijken voor Willem-Alexander en Máxima

De derde dag van het koninklijk staatsbezoek aan Australië stond vooral in het teken van serieuze aangelegenheden, maar er was ook ruimte voor een luchtiger programmaonderdeel. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gingen namelijk op pad om kangoeroes te spotten in de tuin van de Australische gouverneur-generaal in Canberra.

"Gouverneur-generaal Peter Cosgrove woont in een heel groot huis met een grote tuin", zegt NOS-verslaggever Karin Alberts, die het koningspaar op de reis volgt. "Al kun je eigenlijk niet van een tuin spreken; het is meer een park."

Koninklijk kangoeroes kijken

Cosgrove nam de koning en koningin mee in een buggy over zijn terrein. Het was wel nog even spannend of ze de kangoeroes daadwerkelijk gingen zien, zegt Alberts. "Het schijnt dat kangoeroes overdag voornamelijk onder een boom liggen te slapen of zich achter struiken verstoppen."

Het koningspaar had geluk: op een gegeven moment sprongen er zo'n veertig kangoeroes voorbij. Willem-Alexander legde het gebeuren vast met zijn mobiele telefoon, terwijl Cosgrove over zijn tuin vertelde.

Na het kangoeroe-kijken gingen de koning en koningin door naar Sydney voor een concert van de gebroeders Jussen in het wereldberoemde Opera House. Het concert is een cadeau voor de gouverneur-generaal en zijn echtgenote om hen te bedanken voor de gastvrijheid.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima voor het Opera House in Sydney

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl