NOS SchaatsenAangepast

Leenstra staat versteld van eigen 500 meter

Leenstra staat versteld van eigen 500 meter

Niet Jorien ter Mors, maar Marrit Leenstra reed bij de KNSB Cup in Groningen de snelste tijd op de 500 meter. De 27-jarige Friezin, woonachtig in Italië, was zelf misschien nog het meeste verbaasd over haar overwinning.

"Dit verrast me zeker wel. Ik heb afgelopen zomer heel erg op de inhoud getraind, veel duurtraining gedaan. En dan gaat de sprint beter!", sprak een opgetogen Leenstra, die een tijd van 38,87 reed.

'Nooit 10,6 geopend'

Het verschil met Ter Mors, die op 0,04 tweede werd, lag hem in de start. "Het is heel raar, ik heb volgens mij nog nooit met 10,6 geopend. Ik sta er een beetje versteld van. Maar het biedt wel perspectief."

Toch gaat Leenstra, die vrijdag al een wereldbekerticket op de 1.500 meter verdiende, nu niet anders naar de kortste sprintafstand kijken. "Op de 1.000 en 1.500 meter doe ik internationaal beter mee. Dus die blijven belangrijker. Maar als ik dit kan doorbouwen, kom ik ook op de 500 meter dichterbij."

Ontevreden Ter Mors: nog niet wat het moet zijn

Ter Mors: kom niet uit met start

Zo goed als de start van Leenstra was, zo beroerd was de start van Ter Mors. "Ik kom er maar niet uit met mijn start", mopperde Ter Mors. "Ik ben wat dingen aan het proberen, maar het is nog niet wat het moet zijn."

"Ik verlies gewoon te veel op mijn start. Mijn rondje is goed, die is veel sneller dan van die andere meiden. Maar dit is pas de tweede 500 meter die ik echt volle bak rijd. Ik moet hem gewoon vaker rijden en er weer in komen."

Ter Mors, die vrijdag de 1.500 meter won, baalt ervan dat ze op de 500 meter naast de winst greep. Ze heeft wel alle vertrouwen in de 1.000 meter van zondag. "Dan moet ik het echt hebben van mijn rondjes en die zijn gewoon goed. Dus dat belooft wat. Ik ga voor de winst. "

Leenstra verrast Ter Mors op 500 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl