NOS SchaatsenAangepast

Leenstra verrast Ter Mors op 500 meter

Leenstra verrast Ter Mors op 500 meter

Marrit Leenstra heeft verrassend de 500 meter gewonnen bij de KNSB Cup in Groningen. De 27-jarige Friezin, die de afgelopen jaren drie keer brons won bij de NK, was met 38,87 iedereen te snel af.

Jorien ter Mors, vrijdag winnares van de 1.500 meter, moest na een matig optreden (38,91) genoegen nemen met de tweede plaats in sportcentrum Kardinge.

Bij het kwalificatietoernooi plaatsten de beste vijf rijdsters zich voor de eerste vier wereldbekers in Harbin, Nagano, Astana en Heerenveen. Naast Leenstra en Ter Mors veroverden ook Anice Das, Floor van den Brandt en Bo van der Werff een wereldbekerticket.

Janine Smit en Mayon Kuipers, bij de laatste NK nog in de topvijf, grepen naast een WB-ticket.

Ter Mors heeft al aangegeven dat ze niet naar Harbin en Nagano zal afreizen, omdat ze na de KNSB Cup naar Noord-Amerika gaat voor de eerste twee wereldbekers bij het shorttrack. Haar plek zal waarschijnlijk worden ingenomen door de nummer zes in Groningen, Sanneke de Neeling.

Leenstra stond na afloop van versteld van haar 500 meter: "Ik ben echt verbaasd. Ik heb deze zomer heel erg op duur getraind en veel inhoud gedaan. En dan gaat de sprint beter..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl