Trump noemt zwarte aanhanger een misdadiger

time icon Aangepast
The News & Observer
@newsobserver
The man said he wasn’t there to protest Trump’s appearance, he just wanted to give Trump a note https://t.co/XpWGciJM7y
3 jaar geleden

Een aanhanger van Donald Trump is weggestuurd van een campagnebijeenkomst in North Carolina. Trump dacht dat de man een demonstrant was, noemde hem een misdadiger en vroeg de beveiliging hem af te voeren, meldt de lokale nieuwssite The News & Observer.

De zwarte man, C.J. Cary uit Nash County, was naar de bijeenkomst in Kinston gekomen om een briefje aan Trump te geven. Hij is vastbesloten om op de Republikein te stemmen omdat hij niets van Hillary Clinton moet hebben, maar hij wilde Trump wel vragen om voortaan wat milder te spreken over vrouwen en zwarten.

1500 euro en een iPhone

Zonder te hebben overlegd met de organisatie liep Cary tijdens de toespraak van Trump naar voren, zwaaiend met zijn brief. Dat had hij beter niet kunnen doen. "We hebben hier een demonstrant!", zei Trump. "Were you paid 1500 dollars to be a thug?" (heb je 1500 dollar gekregen om een misdadiger te zijn?)

Daarna herhaalde Trump zijn beschuldiging dat de Democratische partij mensen inhuurt om zijn campagnebijeenkomsten te verstoren. Zij zouden daarvoor een beloning van 1500 euro en een iPhone krijgen. Eerder zei hij dat al tijdens het derde tv-debat met Clinton.

Zure appel 

Maar Cary, een ex-marinier die voor de VS in Afghanistan is geweest, was uit eigener beweging naar Kinston gekomen. Hij droeg een badge van de Republikeinse Partij. Toen de beveiligers dat zagen, vertelden ze hem dat hij beter even over zijn plan had kunnen overleggen. Ze beloofden hem om de brief alsnog aan Trump te geven, vertelde Cary na afloop.

Hij zei dat hij de presidentsverkiezingen ziet als een keuze tussen een rotte appel en een zure appel. Hillary Clinton is volgens hem de rotte appel, want haar karakter is net als dat van president Obama "echt slecht". Trump is in zijn ogen de zure appel. Diens uitspraken over minderheden zijn te aanvallend, maar hij moet wel winnen, vindt Cary.

Ga hieronder naar NOS The Series, onze speciale site, met video's over de Amerikaanse verkiezingen: 

NOS The Series

STER Reclame