Abdelhak Nouri (l) met Jairo Riedewald
NOS VoetbalAangepast

Bosz haalt Nouri voor het eerst bij wedstrijdselectie

Abdelhak Nouri is voor het eerst opgenomen in de selectie van Ajax voor een eredivisieduel. Trainer Peter Bosz selecteerde de 19-jarige middenvelder voor het thuisduel met Excelsior van zaterdag. Ook Václav Cerný maakt deel uit van de groep.

Nouri speelde afgelopen woensdag een sterke wedstrijd tegen Kozakken Boys (1-6) in de KNVB-beker. Hij gaf drie assists. In de eerste bekerronde tegen Willem II (5-0) maakte hij als invaller met een doelpunt zijn debuut. Voor Jong Ajax was hij dit seizoen goed voor vijf goals in elf duels in de Jupiler League.

Vaclav Cerny in actie bij Jong Ajax

De eveneens 19-jarige Cerný was ook op dreef tegen Kozakken Boys. De Tsjech scoorde één keer. Cerný zat twee weken geleden voor het laatst bij de selectie. Hij speelde dit seizoen nog geen eredivisiewedstrijd. Vorig seizoen scoorde hij één keer in zeven eredivisieduels.

Ook Daley Sinkgraven maakt deel uit van de wedstrijdselectie van 22 man. De linkerverdediger trainde donderdag nog los van de groep omdat hij niet helemaal fit was. Vrijdag bleek dat Sinkgraven gewoon bij de groep zit.

Opvallende afwezige is Anwar El Ghazi. Peter Bosz heeft de buitenspeler, die een moeizaam seizoen doormaakt, uit de selectie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl