Spelers van Ajax vieren doelpunt tegen Kozakken Boys

Ajax moeiteloos voorbij naïef Kozakken Boys

Ajax heeft met twee vingers in de neus de achtste finales van de KNVB-beker bereikt. Zelfs met een fantasieopstelling (alle basisspelers kregen rust) hadden de Amsterdammers geen kind aan het naïef spelende Kozakken Boys, dat met 6-1 ten onder ging.

Alles was op Sportpark De Zwaaier in Werkendam in gereedheid gebracht om er een mooie avond van te maken. Het met confetti bezaaide veld was omzoomd met een flinke schare supporters en de bierpomp maakte overuren. Helaas gaven de Boys zelf niet thuis.

Ajax had even moeite het doel te vinden, maar na de openingstreffer van Mateo Cassierra (in de 25ste minuut) ging het snel. Bij rust stond het door treffers van Anwar El Ghazi, nog eens Cassierra en Vaclav Cerny al 4-0.

Donny van de Beek (m) viert het doelpunt van Mateo Cassierra

Kozakken Boys leek het allemaal weinig te deren. De tweededivisionist bleef volharden in aanvallend spel en gunde zo de tegenstander een vrije doorgang. Dit was pijnlijk duidelijk bij de 2-0, waarbij Cerny en El Ghazi op hun dooie akkertje en volstrekt ongehinderd richting het vijandelijke doel konden lopen.

In de tweede helft hadden de Boys eindelijk door dat er echt niets te halen viel en dat het geen kwaad kon de aandacht te verleggen naar het voorkomen van doelpunten. Dat lukte redelijk, maar niet helemaal: debutant Pelle Clement wist in de 51ste minuut het doel te vinden.

Vervolgens kabbelde de wedstrijd naar het einde en leek de Werkendammers verder leed bespaard te blijven. Railey Ignacio dacht zelfs voor een vrolijk slotakkoord te zorgen door er met een strak schot 5-1 van te maken. Clement had echter het laatste woord met zijn tweede en Ajax' zesde doelpunt.