Klaas-Jan Huntelaar

Bayern München en Schalke verder in Duitse beker

Schalke 04 heeft in de tweede ronde van de beker FC Nürnberg uitgeschakeld. Klaas-Jan Huntelaar had in Nürnberg eindelijk weer een basisplaats en was voor rust belangrijk door de 2-0 te maken voor zijn ploeg.

De andere treffers kwamen, ook nog voor rust, op naam van de Oekraïner Jevgen Konopljanka. Na de onderbreking deed de thuisploeg, die uitkomt in de Tweede Bundesliga, nog wat terug, maar verder dan de 3-2 kwam Nürnberg niet.

Ook Bayern München heeft de derde ronde van de Duitse beker bereikt. De koploper van de Bundesliga klopte voor eigen publiek FC Augsburg (3-1).

Philipp Lahm en Julian Green scoorden in de eerste helft voor Bayern. Vervolgens misten beide ploegen een strafschop. Koo Ja-Cheol verzuimde FC Augsburg vanaf elf meter op 2-1 te schieten.

Even later faalde ook Thomas Müller vanaf de strafschopstip. Dong-Won Ji bracht FC Augsburg nog terug in de wedstrijd (2-1).

David Alaba bepaalde in de slotminuut de eindstand namens de thuisploeg. Arjen Robben zat de hele wedstrijd op de bank bij Bayern. Paul Verhaegh mocht niet invallen bij FC Augsburg.