Klaas-Jan Huntelaar
NOS VoetbalAangepast

Het einde van Huntelaar bij Schalke lijkt nabij

Klaas-Jan Huntelaar kreeg dit weekend als invaller negen schamele minuten speeltijd bij Schalke 04. De spits die recent nog de aanvoerdersband droeg, is inmiddels afgezakt tot bankzitter in Gelsenkirchen. Het is een pijnlijke constatering voor de 33-jarige afmaker.

Trainer Markus Weinzierl verkoos Franco Di Santo in het met 3-0 gewonnen duel met FSV Mainz 05 boven Huntelaar. "Di Santo heeft het goed gedaan", sprak de coach zondag na afloop. "Als hij nog wat vertrouwen tankt, zal hij ons de komende weken helpen de weg omhoog te vinden."

Teleurstellend

Met in het achterhoofd de afwezigheid van de langdurig geblesseerde miljoenenaankoop Breel Embolo kan het er weleens somber uit gaan zien voor de Nederlander. Met Huntelaar in de ploeg verloor Schalke dit seizoen vijf competitieduels en speelde het een keer gelijk. De spits scoorde slechts een keer.

Een gefrustreerde Klaas-Jan Huntelaar

De twee wedstrijden in de Bundesliga waarin Huntelaar niet startte, werden opvallend genoeg ruim gewonnen: 4-0 tegen Borussia Mönchengladbach en de 3-0 tegen Mainz. Schalke staat teleurstellend op de veertiende plaats.

Ajax

Volgens de Duitse krant Bild komt Huntelaar dan ook niet meer voor in de toekomstplannen van de trainer en technisch directeur Christian Heidel. Dat is een bittere constatering voor Huntelaar, want juist dat duo zorgde ervoor dat de topscorer van weleer deze zomer de voorkeur gaf aan een langer verblijf in Duitsland boven een terugkeer naar Ajax.

"De trainer heeft mij tijdens mijn vakantie gebeld en gezegd dat ik in zijn plannen een belangrijke rol speel", sprak Huntelaar begin augustus. "Dat heeft voor mij de doorslag gegeven om te blijven. Ik heb als speler rugdekking en vertrouwen nodig om het optimale eruit te halen."

Ajax zag in Huntelaar een opvolger van Arek Milik, maar bovenal een ervaren mentor die de jonge spelers van de Amsterdammers kan vertellen wat er nodig is om de top te bereiken. Een talent als Kasper Dolberg had in de schaduw van Huntelaar rustig klaargestoomd kunnen worden.

Competitiecijfers Huntelaar bij Schalke 04

SeizoenDuelsGoals (assists)
2010/2011248 (1)
2011/20123229 (11)
2012/20132610 (5)
2013/20141812 (1)
2014/2015289 (4)
2015/20163112 (4)
2016/201771

De laatste minuten van Huntelaar in het shirt van Oranje dateren alweer van een jaar geleden, in het verloren thuisduel met Tsjechië. Het laatste halfjaar wordt de voormalig speler van onder meer Real Madrid en AC Milan niet eens meer opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Het contract van Huntelaar bij Schalke, de club waar hij al sinds 2010 speelt en in 224 officiële wedstrijden 123 keer het doel vond, loopt na dit seizoen af. Eens te meer is dus de vraag wat de doelpuntenjager daarna gaat doen. Eindigt hij zijn loopbaan op de Nederlandse velden?

Klaas-Jan Huntelaar op de bank bij Schalke 04

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl