Een team begint aan de sloop in het kamp in Calais
NOS Nieuws

Sloop van 'jungle van Calais' vanmiddag begonnen

Een speciale ploeg is vanmiddag begonnen met de sloop van het illegale vluchtelingenkamp bij Calais. Nog niet alle vluchtelingen zijn weg, maar de Franse autoriteiten vinden het verantwoord om alles weg te halen.

In tegenstelling tot gisteren verliep de ontruiming vandaag chaotisch. De sfeer was grimmig en honderden vluchtelingen verdrongen zich om een plaats in een bus te bemachtigen.

Morgen moet de verhuizing van de 6300 asielzoekers zijn voltooid. Frankrijk heeft verspreid door het land 450 locaties waar de buitenlanders naartoe worden gebracht. Ze mogen zelf kiezen naar welke plek ze gaan.

Steeds brutaler

Er is een grote politiemacht op de been om alles ordelijk te laten verlopen. Bij het verwijderen van de geïmproviseerde hutjes en tenten zijn veel agenten aanwezig om problemen te voorkomen.

Tot de ontruiming is besloten omdat de vluchtelingen steeds vaker geweld tegen vrachtwagenchauffeurs begonnen te gebruiken om mee te kunnen liften naar Engeland. Ook werd de toegangsweg naar de Kanaaltunnel regelmatig geblokkeerd, waarna asielzoekers achterin trucks sprongen om de overtocht te wagen. Met de ontruiming en sloop van de 'jungle van Calais' moet daaraan een eind komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl