Kirsten Wild
NOS WielrennenAangepast

Wild in een week van teleurstellend WK naar succesvol EK

De ene week is de andere niet voor Kirsten Wild. Een dikke week geleden verloor ze op een paar centimeter het wereldkampioenschap op de weg. Gisteren mocht ze met vijf medailles van de EK baanwielrennen in haar koffer huiswaarts keren.

Het mislukte WK motiveerde Wild op de wielerbaan van Saint-Quentin-en-Yvelines. "Tijdens de puntenkoers moest ik een sprint winnen en ik dacht: dit gaat niet nog een keer mis. Dit wordt geen Qatar-momentje, zei ik tegen mezelf. Ik heb vol gas gegeven en uiteindelijk won ik."

Vorige week maandag landde Wild rond zes uur op Schiphol om direct met de trein naar huis te gaan. "Ik kwam om negen uur thuis en daar stond mijn vriend al met ingepakte koffers en een draaiende motor te wachten. Ik ging zonder verwachtingen naar de EK, al vind ik baanwielrennen altijd heel leuk om te doen."

De liefde voor de baan zorgde ervoor dat Wild op elk onderdeel een medaille uit het vuur sleepte. "Het maakt veel goed, dus een soort revanche is het wel."

"Met twee truien en nog drie medailles heb ik het gevoel van Qatar wel een beetje kunnen wegdrukken. Maar ik denk er nog wel eens aan. Toch staat een WK nog wel boven een EK, maar ze tellen absoluut."

WK op de weg: Dideriksen klopt Wild in de sprint

"Ik heb me dit seizoen vooral gericht op het WK op de weg en de laatste tijd maar één keer op de baan getraind. Ik hoopte dat ik voor dit toernooi op mijn ervaring kon vertrouwen en op de trainingen die ik voor Rio heb gedaan. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, zo kon ik makkelijk schakelen tussen de weg en de baan."

Door tot Tokio 2020?

Wild (34) weet nog niet of ze een nieuwe olympisch cyclus in wil. "Het omnium is wel positief veranderd nu ze de 500 meter eruit gehaald hebben. Dat was mijn achilleshiel, zowel fysiek als mentaal. Maar vier jaar is lang. Ik ga kijken hoe lang ik plezier houd in de sport. Ik word nu nog elk jaar een beetje sterker en slimmer, dus zeg nooit nooit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl