AFP
NOS WielrennenAangepast

Dumoulin: het is niet mijn ideale Tour

Als het aan Tom Dumoulin had gelegen, had de Tour de France van 2017 een ander parcours gekend dan dat wat vandaag in Parijs gepresenteerd werd. "Het is niet mijn ideale Tour."

Dat zegt de Giant-renner in een eerste reactie tegen NOS Langs de Lijn. "Ik zou veel meer tijdritkilometers willen. En dat valt een beetje tegen. Aan de andere kant is de Tour niet superlastig qua hoeveelheid beklimmingen."

Met 36 tijdritkilometers is het zelfs een karige Tour voor de specialisten. "Ik denk dat het een hele open Tour is, waarin veel kan gebeuren. Er zijn veel open etappes en maar weinig aankomsten bergop."

"Of ik de gele trui kan pakken in Düsseldorf? Het is nog niet zeker of ik wel de Tour ga rijden. Ik maak pas een keuze als alle parcoursen bekend zijn." Kortom, Dumoulin beslist pas als de profielen van de Giro en de Vuelta ook bekend zijn. Dat zal in januari zijn.

  • Klimgeiten smullen nu al van Tour 2017, Mollema en Dumoulin wachten af
  • Tourparcours van 2017 in vogelvlucht
  • Het Tourparcours van 2017

Maar mocht de keuze van Dumoulin toch op de Tour vallen, is hij niet zeker van een goede vorm op de eerste dag. "Als ik de Tour zou rijden en ik zou voor het klassement gaan, wordt het heel moeilijk om het geel te pakken. Want als ik focus op een klassement, zullen mijn korte tijdritten eronder lijden."

Een combinatie, zoals hij dit jaar deed met deelname aan de Giro en daarna de Tour, acht hij ook nog mogelijk. "Sowieso rijd ik er eentje voor het klassement. Ik sta er open in. De Tour heeft mij niet overtuigd."

Spekenbrink houdt opties open

Ook Iwan Spekenbrink, manager van Dumoulins ploeg Giant Alpecin, houdt zijn opties open wat betreft de indeling van de ploeg. "We hebben Tom, Warren Barguil en aanwinst Michael Matthews, daar zitten een aantal kansen."

En dan is er nog Wilco Kelderman, die overkomt van LottoNL-Jumbo. Spekenbrink: "Hem willen we rustig laten ontwikkelen tot een ronderenner. Het wordt dus puzzelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl