"Ik word er wel vrolijk van", luidt de eerste reactie van Bauke Mollema bij het zien van het parcours voor de 104de editie van de Tour de France. "Slechts 36 tijdritkilometers, dat is wel heel erg weinig."

Mollema telt op het eerste oog een aantal aankomsten bergop. "Dat ziet er wel goed uit. En of die weinige tijdritkilometers in mijn voordeel zijn? Ja, ten opzichte van sommige mannen wel. Maar ik werd wel zesde in de lange tijdrit dit jaar."

Mollema over Tourparcours 2017

Mollema is een van de weinige renners in het peloton die de laatste vier jaar telkens in (de buurt van) de toptien eindigde. Hij werd achtereenvolgens 6de, 10de, 7de en 11de. Maar of de 29-jarige renner van Trek ook volgend jaar weer de kopman is van zijn ploeg, is de vraag. Alberto Contador maakt deze winter de overstap van Tinkoff naar Trek.

"Het zit erin dat Contador als de grote kopman vertrekt. In welke rol ik dan ga rijden, als schaduwkopman of als ondersteunende renner met wellicht de Giro al in de benen, is nog niet bekend. "

Mollema over rol van hem en Contador

Mollema oppert dat hij dus nog een andere grote ronde rijdt, naast de Tour. "We hebben het er laatst op trainingskamp even over gehad. Ook dat de Giro eventueel een optie voor mij is. Maar daarover beslissen we pas in december."

'Kunnen het Sky lastig gaan maken'

Ook Contador was aanwezig op dat trainingskamp. "Ja, ik heb hem al ontmoet. Ik denk dat we als ploeg een flinke stap hebben gezet. Met zijn komst en ook die van Pantano, die een hele goede Tour reed, denk ik dat we een stuk sterker zijn volgend jaar. We kunnen het een ploeg als Sky lastig maken."

Breukink: parcours biedt perspectief voor renner als Mollema

STER reclame