AFP
NOS Nieuws

Boko Haram wil onderhandelen over vrijlating van meer meisjes

De Nigeriaanse terreurbeweging Boko Haram is bereid om nog eens 83 schoolmeisjes uit Chibok vrij te laten. Dat heeft een woordvoerder van de Nigeriaanse president laten weten. Vorige week liet een groep binnen Boko Haram al 21 ontvoerde meisjes vrij.

Volgens de woordvoerder van de president wilde de groep met de vrijlating van de 21 meisjes laten zien dat ze nog meer meisjes in handen heeft. "Ze hebben gezegd dat ze bereid zijn te onderhandelen."

Bijna driehonderd meisjes werden in 2014 door Boko Haram ontvoerd uit een christelijke school in het noordoosten van Nigeria. Kort daarna konden er 57 ontsnappen. Veertig van de meisjes zijn mogelijk getrouwd met Boko-Haramstrijders.

Interne strijd

Boko Haram is verscheurd door een interne strijd. De groep die nu zou willen onderhandelen heeft niet alle ontvoerde meisjes in handen. Volgens de groep is de rest bij het concurrerende deel van Boko Haram.

Boko Haram had begin vorig jaar nog een gebied zo groot als België in handen. Het Nigeriaanse leger heeft het grootste deel daarvan terugveroverd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl